Кабмін тимчасово відновив пільговий імпорт генераторів, однак не для всіх

07:30, 26 травня 2023
Уряд ухвалив постанову, яка передбачає відновлення можливості ввезення бізнесом генераторів без сплати ПДВ та ввізного мита за умови повної чи часткової оплати генераторів до завершення карантину.
Кабмін тимчасово відновив пільговий імпорт генераторів, однак не для всіх
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів тимчасово відновив пільговий імпорт трансформаторів та генераторів компаніями, які здійснили попередню чи повну оплату за них до 1 квітня 2023 року. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №501 від 19 травня.

Зазначеним документом відновлено до завершення карантину дію постанови, яка передбачає ввезення бізнесом без ПДВ та мита генераторів та трансформаторів.

Отже, починаючи з 21 травня 2023 року зазначені товари знову дозволяється ввозити без ПДВ та ввізного мита тим суб’єктам господарювання, які до 1 квітня 2023 р. повністю або частково здійснили попередню оплату згідно з укладеними договорами, за якими ввозяться товари (за умови документального підтвердження від банку здійснення таким суб’єктом господарювання попередньої оплати). Постанова діє до завершення карантину.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», з 1 травня набула чинності норма, якою було скасовано пільговий імпорт Starlink та генераторів.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва