Кабмін передав компанію «Укрнафтобуріння» Коломойського в управління «Укрнафти»

11:32, 27 травня 2023
Урядовці ухвалили рішення про передачу компанії «Укрнафтобуріння» Ігоря Коломойського, яку суд віддав АРМА, в управління «Укрнафти».
Кабмін передав компанію «Укрнафтобуріння» Коломойського в управління «Укрнафти»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів передав компанію «Укрнафтобуріння», яку суд передав АРМА в управління «Укрнафті». Відповідне рішення закріплене розпорядженням Уряду №454 від 23 травня. 

Згідно з документом, Уряд «погодився з пропозицією АРМА і Міноборони щодо передачі арештованих активів в управління «Укрнафти».

АРМА доручили забезпечити передачу активів, а «Укрнафті» й Міноборони - вжити «дієвих заходів, спрямованих на запобігання перериванню функціонування активів та/або ризику збою у постачанні природного газу, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій».

Представники компанії, у свою чергу, заявили про намір оскаржити рішення про передачу акцій.

На початку квітня за рішенням суду акції «Укрнафтобуріння» були передані в управління АРМА.

Проте пізніше суд зняв арешт з акцій компанії.

Згодом Печерський районний суд Києва за повторним клопотанням Офісу Генпрокурора та ДБР знову арештував та передав до АРМА корпоративні права "Укрнафтобуріння", яке за даними слідства, протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Компанія «Укрнафтобуріння» пов’язана з бізнесменами Ігорем Коломойським, Павлом Фуксом та Віталієм Хомутинніком. Компанія є однією з найбільших газовидобувних компаній України: у 2021 році видобуток газу сягнув 725,4 млн кубометрів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва