Суд знову арештував та передав до АРМА корпоративні права «Укрнафтобуріння» Коломойського

17:30, 4 травня 2023
Зазначається, що «Укрнафтобуріння» разом з іншими товариствами незаконно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.
Суд знову арештував та передав до АРМА корпоративні права «Укрнафтобуріння» Коломойського
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Печерський районний суд Києва знову арештував та передав до АРМА корпоративні права «Укрнафтобуріння», яке за даними слідства, протиправно заволоділи надрами Сахалінського нафто-газового родовища. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що «Укрнафтобуріння» разом з ТОВ «Сахалінське», ТОВ «Сіріус-1» та ТОВ «Іст Юроуп Петролеум» незаконно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

Корпоративні права передані в АРМА.

«За даними слідства, ПрАТ «НАК «Надра України» займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

Через укладення низки угод з його власності на користь суб’єктів господарювання незаконно вибуло майно вартістю десятки мільйонів гривень.

Всі ці товариства афілійовані з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання.

Зокрема, через протиправну діяльність посадовців ПрАТ «НАК «Надра України» та низки комерційних структур Україна де-факто втратила право на Сахалінське нафто-газове родовище на Харківщині, при тому, що з державного бюджету на розробку даного родовища було витрачено понад 1 млрд гривень.

За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, 7 квітня суд арештував корпоративні права «Укрнафтобуріння», однак 3 травня суд скасував арешт.

«Мотиви судового рішення стороні обвинувачення не відомі, оскільки в ньому викладена лише резолютивна частина», – зазначили в прокуратурі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва