Курсантам будуть платити додаткову винагороду 2350 грн: Рада розгляне законопроект

09:00, 30 травня 2023
Пропонується щомісячно виплачувати курсантам додаткову винагороду у розмірі 2350 грн пропорційно часу навчання.
Курсантам будуть платити додаткову винагороду 2350 грн: Рада розгляне законопроект
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Курсантам вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки пропонується щомісячно виплачувати додаткову винагороду у розмірі 2350 грн пропорційно часу навчання.

Відповідний законопроект 9342 зареєстрували у Верховній Раді глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, спікер Руслан Стефанчук та інші 29 травня.

Крім цього, у Законі «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» пропонується передбачити, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода від 30 до 100 тисяч грн пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Урядом.

Військовослужбовцям строкової військової служби щомісячно виплачується додаткова винагорода у розмірі 6000 грн пропорційно часу проходження військової служби.

Військовослужбовцям, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво) пов’язану із захистом Батьківщини під час ведення бойових дій, та які зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби, встановленою військово-лікарською комісією, щомісячно виплачується додаткова винагорода у розмірі 6000 грн протягом всього часу перебування у розпорядженні.

Також, як раніше писала «Судово-юридична газета», цей законопроект врегульовує питання відпусток для військовослужбовців.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду