Апеляційна палата ВАКС закрила справу щодо депутата від «Слуги народу» Анни Колісник

11:20, 12 червня 2023
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання обвинуваченої у недекларуванні нардепки від фракції «Слуга народу» Анни Колісник та закрила кримінальне провадження проти неї.
Апеляційна палата ВАКС закрила справу щодо депутата від «Слуги народу» Анни Колісник
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження стосовно народного депутата від фракції «Слуга народу» Анну Колісник, яку Вищий антикорупційний суд визнав винуватою у недекларуванні хоча й звільнив від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності. Відповідну ухвалу було постановлено під час судового засідання 12 червня

«Колегія суддів постановила: Клопотання обвинуваченої Колісник Анни Сергіївни, вирок Вищого антикорупційного суду скасувати. Звільнити Колісник Анну Сергіївну від кримінальної відповідальності на підставі статті 49 Кримінального кодексу(завершення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності). Закрити кримінальне провадження стосовно Колісник Анни Сергіївни у зв’язу зі звільненням від кримінальної відповідальності», - оголосив ухвалу головуючий суддя Сергій Боднар.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 24 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватою обвинувачену у недекларуванні нерухомості та автівки народного депутата з фракції «Слуга народу» Анни Колісник, а також оштрафував її на 2684 гривні за неявку у судове засідання.

«Колісник Анну Сергіївну визнати винуватою  у вчинені кримінального правопорушення та призначити ї покарання у вигляді штрафу у дві тисячі шістсот  неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 44,2 тисячі гривень, а також заборонити строком на 1 рік займати посади пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування», - оголосила рішення головуюча суддя Ольга Саландяк.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду