Депутати хочуть ускладнити звільнення від штрафів осіб, які незаконно торгують цигарками та алкоголем

20:57, 17 червня 2023
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується заборонити звільняти за малозначністю від адміністративної відповідальності осіб, які незаконно торгують цигарками та алкоголем.
Депутати хочуть ускладнити звільнення від штрафів осіб, які незаконно торгують цигарками та алкоголем
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова податкового комітету Данило Гетманцев та нардеп Максим Павлюк зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9364 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів, яким пропонується заборонити робити зауваження особам, які незаконно торгують алкоголем та цигарками.

Законопроєктом пропонується внести змін до статті 22 Кодексу про адміністративні правопорушення(Можливість звільнення від адміністративної відповідальності при малозначності правопорушення) та встановити, що положення зазначеної статті не застосовуються стосовно правопорушень, які визначені статтями 156(Незаконна торгівля алкоголем, цигарками, зокрема і електронними) 156-2(порушення порядку зберігання, транспортування, зниження цигарок) 164(незаконна торгівля), 164- 5(зберігання алкоголю без акцизних марок), 164-16(зайняття забороненими видами господарської діяльності та 177-2(виготовлення чи зберігання фальсифікованих тютюнових виробів) Кодексу про адміністративні правопорушення(виготовлення\продаж підробних цигарок та горілки).

Таким чином пропонується виключити можливість застосування усних зауважень за зазначені правопорушення. Отже особи, які притягнені до відповідальності будуть або оштрафовані або звільнені від адміністративної відповідальності у зв’язку з відсутністю підстав для стягнення.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в Україні хочуть по-новому маркувати пачки цигарок

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду