У Раді погодили виділення ще понад 17 мільярдів з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ: на що підуть гроші

16:07, 22 червня 2023
Бюджетний комітет парламенту погодив виділення ще понад 17 мільярдів гривень з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ для захисту критичної інфраструктури та ліквідацію наслідків агресії РФ.
У Раді погодили виділення ще понад 17 мільярдів з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ: на що підуть гроші
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бюджетний комітет Верховної Ради  погодив виділення ще понад 17 мільярдів гривень з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ. Про це за підсумками засідання заявила його очільниця Роксолана Підласа.

За її словами, більша частина зазначених коштів  - 10 мільярдів гривень буде витрачено на захист об’єктів енергетичного сектору критичної інфраструктури(трансформаторних підстанцій, ТЕЦ та ін).

6,6 мільярдів гривень буде виділено місцевим бюджетам в Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Херсонській областях на будівництво для ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Майже мільярд гривень з коштів фонду отримає Херсонська обласна військова адміністрація. Зазначені кошти планується використати для відновлення пошкоджених/зруйнованих житла внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС.

Це найбільш транш з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ, виділення якого погодив комітет.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», до цього депутати погодили виділення понад 4 мільярдів гривень на відновлення пошкодженого через агресію РФ житла.  Відповідно до законодавства рішення про виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків агресії РФ ухвалює уряд, однак його має погодити бюджетний комітет.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді