Яка заробітна плата буде у працівників апаратів судів у 2024 році: прогнози ДСА та Мінфіну

18:49, 31 грудня 2023
У ДСА та Міністерстві фінансів прогнозують збільшення заробітної плати в апаратах судів у наступному році.
Яка заробітна плата буде у працівників апаратів судів у 2024 році: прогнози ДСА та Мінфіну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації та Міністерстві фінансів розповіли про рівень заробітної плати, яку ймовірно будуть отримувати працівники апаратів судів у 2024 році.

Як повідомив 18 грудня під час засідання Робочої групи з питань забезпечення фінансування судової влади в. о. голови ДСА Максим Пампура, бюджет судової влади на 2024 рік додатково збільшено на 3 млрд. гривень.

Відтак, це позначиться на розмірі заробітної плати працівників апаратів судів.

«Працівники апаратів судів точно будуть отримувати більше, але скільки це точно в грошах, поки не скажу, оскільки поки що немає рішення Уряду щодо розміру посадових окладів у наступному році», - розповів Максим Пампура.

У свою чергу, директор Департаменту видатків бюджету органів влади Міністерства фінансів Людмила Рожкова повідомила, що заробітна плата працівників апаратів судів «збільшиться».

«Оклади секретарів судового засідання після класифікації посад піднімуть до рівня головних спеціалістів вищого рівня, відтак тільки посадовий оклад секретаря судового засідання може скласти 13,5 тис. гривень. А ще будуть премії у розмірі 30%, надбавки та матеріальна допомога у разі наявності фонду оплати праці», - зазначила Людмила Рожкова.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва