Декларації родинних зв’язків та доброчесності судді необхідно подавати щороку в період з 1 січня до 30 квітня – ВККС

15:05, 12 січня 2024
Декларацію доброчесності судді необхідно подавати після декларації родинних зв’язків судді та декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Декларації родинних зв’язків та доброчесності судді необхідно подавати щороку в період з 1 січня до 30 квітня – ВККС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів 11 січня 2024 року внесла зміни до правил подання суддями декларацій родинних зв’язків та доброчесності судді.

Декларацію родинних зв’язків та Декларацію доброчесності судді відтепер необхідно подавати щороку в період з 1 січня до 30 квітня включно. У минулій редакції Закону «Про судоустрій і статус суддів» відповідні декларації необхідно було подати до 1 лютого.

Як зазначили у ВККС, декларацію доброчесності судді необхідно подавати після декларації родинних зв’язків судді та декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що 30 грудня 2023 року набув чинності закон № 3511-IX (відомий також як 10140-д від 17 листопада 2023 року), який передбачає низку змін у Закон «Про судоустрій і статус суддів».

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України