Вища рада правосуддя позитивно оцінила діяльність ДСА у 2023 році

08:00, 18 лютого 2024
Вища рада правосуддя та Рада суддів України розійшлися в оцінках діяльності ДСА.
Вища рада правосуддя позитивно оцінила діяльність ДСА у 2023 році
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 8 лютого 2024 року затвердила висновок щодо оцінювання результатів службової діяльності в. о. голови ДСА Максима Пампури у 2023 році.

Згідно з результатами оцінювання, Максим Пампура отримав від Вищої ради правосуддя оцінку «позитивно».

Як зазначено у рішенні ВРП, оцінювання в. о. голови ДСА відбулося на підставі «показників результативності, ефективності та якості, визначених з урахуванням посадових обов’язків державного службовця, а також дотримання ним правил етичної поведінки та вимог законодавства у сфері запобігання корупції, виконання індивідуальної програми професійного розвитку».

Відповідне оцінювання в. о. голови ДСА, разом із співбесідою, 6 лютого провели голова Ради правосуддя Григорій Усик, члени ВРП Олексій Мельник та Ольга Попікова.

Нагадаємо, що Рада суддів України у минулому році визнала діяльність Державної судової адміністрації у 2022-2023 роках незадовільною і запропонувала притягнути в. о. голови ДСА Максима Пампуру до дисциплінарної відповідальності.

Зокрема, у РСУ тоді виникли питання до ДСА щодо якості матеріального та фінансового забезпечення судів першої інстанції, непрозорої ситуації з нарахуванням премій працівникам апаратів судів та співробітникам ДСА, відсутності реальної допомоги судам, які опинилися у складній ситуації (як КОАС після ліквідації ОАС міста Києва), непрозорого розподілу міжнародної технічної допомоги, не зовсім зрозумілих витрат під час війни, таких як видання 500 примірників ювілейної книги, присвяченої 20-річчю Державною судової адміністрації, загальною вартістю 405 тисяч гривень тощо.

Втім, як повідомляла «Судово-юридична газета», 5 лютого Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя запропонувала ВРП закрити дисциплінарне провадження щодо Максима Пампури.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду