Реформа оплати праці не забезпечила апарати судів гідною зарплатою – ДСА

08:00, 24 березня 2024
У Державній судовій адміністрації кажуть, що вирішити проблему з заробітною платою в апаратах судів зможуть лише законодавча та виконавча гілки влади.
Реформа оплати праці не забезпечила апарати судів гідною зарплатою – ДСА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державній судовій адміністрації повідомили, що реформа оплати праці державних службовців, яка розпочалася у 2023 році, поки що не вирішила проблему оплати праці працівників апаратів судів.

Як розповів 15 березня під час наради керівництва Верховного Суду з головами апеляційних судів в. о. голови ДСА Максим Пампура, незважаючи на те, що були проведені класифікація посад державної служби, грейдування, віднесення посад до відповідних сімей, питання гідної заробітної плати в апаратах судів досі залишається далеким від вирішення.

На думку в. о. голови ДСА, питання заробітної плати в апаратах судів може бути вирішене на законодавчому рівні або шляхом внесення змін у Закон «Про судоустрій та статус суддів» або шляхом внесення змін до Закону «Про Державний бюджет на 2024 рік».

Також на ситуацію з оплатою праці працівників апаратів судів міг би відреагувати Кабінет міністрів.

Нагадаємо, що попри чималі обіцянки до початку реформи оплати праці держслужбовців, в реальності, як повідомляла «Судово-юридична газета», заробітні плати працівників апаратів судів, навіть в судах апеляційної інстанції, досі залишаються неконкурентними у порівнянні з приватним сектором економіки.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду