У Міноборони пояснили, в яких випадках застосунок Резерв+ рекомендує людині йти до ТЦК

20:30, 29 червня 2024
Також у команді з цифровізації Міноборони планують реалізувати інтеграцію з Електронною системою охорони здоров'я для підтягування діагнозів та медичних документів.
У Міноборони пояснили, в яких випадках застосунок Резерв+ рекомендує людині йти до ТЦК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Застосунок Резерв+ рекомендує людині йти до ТЦК у двох випадках – або якщо в Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг» немає відмітки, що людина стоїть на обліку, або коли у людини є порушення правил військового обліку. Про це зазначив офіцер відділення реагування на кіберінциденти Управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Ігор Рева.

«Після явки у ТЦК обидва ці кейси мають бути вирішені, про що оператор ТЦК має обовʼязково відмітити в електронному реєстрі. Після цього, оновивши документ у застосунку, людина отримує військово-обліковий документ в електронній формі, який має таку ж юридичну силу» - зазначив він.

Якщо ж після відмітки ТЦК в електронному реєстрі застосунок все одно показує «дані не знайдено», то це або помилка в РНОКПП у реєстрі, або ТЦК «внесли картку і утворився дубль».

«Вирішується подачею заявки в застосунку» - додав він.

За словами Ігоря Реви проблема з відображенням даних утворилася, оскільки на початку повномасштабного вторгнення картотеки були евакуйовані, частина ТЦК виявилися на окупованій території, частина паперів втратилась. Крім того, при оцифруванні паперових справ (перенесенні інформації з карток у систему) є людський фактор, коли людина механічно помиляється у імені або РНОКПП. Також сама якість даних у паперових картотеках була низька.

Слід також зауважити, що у команді з цифровізації Міноборони планують реалізувати інтеграцію з ЕСОЗ (Електронна система охорони здоров'я) для підтягування діагнозів та медичних документів.

«Це важливий крок, який ми маємо зробити разом з іншими колегами і міністерствами. Працюємо» - зазначила заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко.

Також у першій декаді липня, за її словами, слід чекати новин стосовно електронного бронювання працівників критично важливих підприємств.

Нагадаємо, як раніше писала «Судово-юридична газета», для того, аби забронювати працівника через Портал Дія, необхідно буде, аби Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» містив про нього інформацію. Крім того, в «Оберіг» має бути наявна інформація про перебування військовозобов’язаного у трудових відносинах з державним органом, підприємством, установою.

Так, як раніше писала «Судово-юридична газета», постановою від 5 червня №650 Кабмін визначив Порядок бронювання військовозобов’язаних засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Порталу Дія). Втім, реалізація відбудеться не відразу. Наразі уповноваженим органам надали час – місяць (фактично, до 5 липня) – для того, аби втілити автоматичний обмін інформацією між Порталом Дія, Реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» та Єдиним державним реєстром юросіб, ФОПів та громадських формувань (ЄДР).

До 5 липня має бути реалізована автоматична взаємодія між Реєстром військовозобов’язаних та Реєстром Пенсійного фонду – «Оберіг» буде отримувати дані про застрахованих працівників. 

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду