ВРП розглянула втручання в діяльність суддів трьох судів

10:36, 16 серпня 2017
Вища рада правосуддя розглянула повідомлення про втручання в діяльність суддів Біловодського, Міловського та Старобільського районних судів Луганської області щодо здійснення правосуддя.
ВРП розглянула втручання в діяльність суддів трьох судів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У три зазначених райсуди надійшов дзвінок від фізичної особи з погрозами стосовно суддів.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя 15 серпня 2017 року розглянула повідомлення голови апеляційного суду Луганської області Гаврилюка Володимира Кузьмича про втручання в діяльність суддів Біловодського, Міловського та Старобільського районних судів Луганської області щодо здійснення правосуддя.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зазначив: в повідомленні голови апеляційного суду Луганської області Гаврилюка Володимира Кузьмича зазначено, що 8 серпня 2017 року в Апеляційний суд Луганської області надійшли листи з Біловодського, Міловського та Старобільського районних судів Луганської області з інформацією. У них йдеться про те, що 8 серпня цього року в ці суди зателефонувала фізична особа, яка передала телефонограму такого змісту: «З сьогоднішнього дня український національний корпус починає безкомпромісну боротьбу за права воїнів АТО. У разі винесення будь-яким суддею щодо воїна АТО рішення про арешт чи іншого обмеження свободи і істотних прав такого суддю, а також голови суду стратять».

Генеральна прокуратура України від 10 серпня 2017 року інформувала, що на підставі повідомлень голів місцевих судів Луганської області Новопсковським, Старобільським, Біловодський, Лисичанським, Троїцьким і Новоайдарським відділеннями Головного управління поліції у Луганській області проводиться досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 377 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами місцевих прокуратур Луганської області, оперативне супроводження — СБУ в Луганській області, вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину.

Отже, встановлені обставини, що утрудняють ефективність правосуддя суддями місцевих судів в межах юрисдикції апеляційного суду Луганської області у кримінальних справах, суб'єктами злочину в яких виступають учасники антитерористичної операції.

Вища рада правосуддя прийняла рішення звернутися до Генеральної прокуратури України про надання інформації про розкриття та розслідування злочину в кримінальному провадженні, порушеному у зв'язку з фактичними обставинами, зазначеними в повідомленні голови апеляційного суду Луганської області Гаврилюка Володимира Кузьмича.

Нагадаємо, 8 серпня Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів апеляційного суду Одеської обл. про втручання в їх діяльність.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета» ВРП визнала звернення депутата Кам'янець-Подільської міської ради Хмельницької області Дмитра Костюковича втручанням в діяльність судді.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду