ВРП звільнив суддю Майдану

09:46, 30 серпня 2017
Суддю Червонозаводського районного суду міста Харкова Марину Міндарьову звільнили з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.
ВРП звільнив суддю Майдану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя незаконно заарештовувала активістів євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя (далі — ВРП) 29 серпня 2017 року розглянула питання про звільнення Марини Міндарьової з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 20 лютого 2017 року №283/2дп/15-17.

Доповідач з даного питання, член ВРП Вадим Беляневич повідомив, що 20 лютого 2017 року Друга Дисциплінарна палата ВРП, розглянувши дисциплінарну справу щодо вказаної вище судді, прийняла рішення №283/2дп/15-17 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади судді.

Підставою для прийняття зазначеного рішення стали суттєві порушення законодавства, допущені суддею при розгляді справ про накладення на учасників масових акцій протесту в період Революції Гідності адміністративних стягнень у вигляді арешту терміном на 15 діб на підставі ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівників міліції.

«Допущені суддею істотні порушення норм процесуального права були кваліфіковані Другою Дисциплінарною палатою ВРП як істотний дисциплінарний вчинок, що є несумісним зі статусом судді, на підставі чого палата вирішила притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності і застосувати до неї покарання у вигляді внесення подання ВРП про звільнення її з посади», — підкреслив Вадим Беляневич.

Зауважимо, що 30 травня 2017 року ВРП розглянув скаргу судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Марини Міндарьової на рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП і залишив без змін вказане рішення про притягнення зазначеної судді до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 29 серпня 2017 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів про втручання в їх діяльність.

Також вчора, 29 серпня, Вища рада правосуддя звільнила чотирьох суддів з посади за загальними обставинами.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року троє суддів втратили посади відповідно до подання Вищої ради юстиції про звільнення за порушення присяги.

Крім того, 22 авуста ВРП звільнив суддю Іллічівського районного суду міста Маріуполя Кашицьку Світлану Анатоліївну.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду