У січні ВРП розглянула 13 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів

11:53, 14 лютого 2024
Загалом у перший місяць 2024 року до ВРП надійшло 19 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів.
У січні ВРП розглянула 13 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У січні 2024 року до Вищої ради правосуддя у надійшло 19 повідомлень про втручання у професійну діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, про дії, що порушують гарантії незалежності суддів або підривають авторитет правосуддя. Про це повідомив офіційний сайт ВРП.

З урахуванням повідомлень, які надійшли в попередні періоди, ВРП протягом першого місяця 2024 року розглянула 13 повідомлень суддів.

За результатами розгляду 6 повідомлень про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя ухвалено 6 рішень про вжиття заходів реагування:

- звернення до прокуратури та органів правопорядку стосовно надання інформації про розкриття та розслідування злочинів;

- внесення до відповідних органів чи посадових осіб подання про виявлення та притягнення до встановленої відповідальності осіб, якими вчинено дії або допущено бездіяльність, тощо.

«Розглянувши 7 повідомлень суддів, Рада ухвалила 3 рішення про затвердження 6 висновків членів ВРП про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

Варто вказати, Вища рада правосуддя ухвалила 1 рішення з власної ініціативи в межах своїх повноважень про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва