Прикарпатець оскаржував невиплату компенсації за понаднормову роботу: що вирішив суд

17:59, 28 липня 2022
Позивач просив відповідача нарахувати та виплатити йому кошти за роботу в надурочний час.
Прикарпатець оскаржував невиплату компенсації за понаднормову роботу: що вирішив суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовних вимог колишнього працівника Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області, який оскаржував відмову у виплаті йому компенсації. Про це повідомляє пресслужба суду. 

Позивач просив відповідача нарахувати та виплатити йому кошти за роботу в надурочний час. Втім, суд встановив, що передбачених законних підстав для здійснення таких виплат немає, оскільки відсутній табель обліку робочого часу з відмітками понаднормового виходу на службу.

«Оплата праці за роботу в понаднормовий час можлива лише при наявності письмових наказів, які підписані керівником органу, графіків нарядів, чергувань, які затверджені керівниками відповідних органів та табелів обліку понаднормового виходу на роботу».

Суд зазначає, що  матеріали справи містять графіки чергувань позивача, однак вони не мають інформації про фактично відпрацьований час і не підтверджують понаднормову роботу позивача.

Рішення суду набрало законної сили.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді