У маршрутці на Київ стався мовний скандал: жінці не сподобалася російська попса, але пасажири підтримали водія

15:01, 26 липня 2022
Більшість пасажирів, на подив, підтримали саме водія і сказали не звертати увагу на жінку та продовжувати рух маршрутом.
У маршрутці на Київ стався мовний скандал: жінці не сподобалася російська попса, але пасажири підтримали водія
Фото: Наталка Позняк \ Facebook
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 26 липня, у маршрутці №389 «Гостомель – Київ» стався мовний скандал. Водій нагрубив пасажирці у відповідь на прохання вимкнути російську попсу. Про інцидент написала на своїй сторінці у Facebook журналістка Наталка Позняк.

«Щойно стала свідком (і учасником) неприємного інциденту, що трапився в маршрутному таксі 389 (Гостомель-Київ). У водія на весь салон лунала «разухабістая» російська попса. На моє прохання вимкнути музику, водій емоційно почав доказувати, що це його приватна територія, а якщо у мене проблеми - то я можу пересісти або вийти і шукати іншу маршрутку.

При цьому він хвилин п'ять стояв на зупинці, розповідаючи усім, який у нього був зранку гарний настрій і як такі, як я, йому його зіпсували «своєю агресією». Коли інший пасажир попросив його їхати далі, бо в маршрутці спекотно, а в нього дружина там вагітна, то чергова доля хамства вилилася на його голову», – пише журналістка.

Коли вона дістала телефон, щоб записати все на камеру, водій накинувся на журналістку та почав виривати телефон із рук.

«При цьому він розповідав, що дуже постраждав від війни, що він під обстрілами вибирався з Гостомеля, а в машину когось із знайомих, де були діти, прилетіла ракета. Тому він тепер живе одним днем і намагається в усьому шукати позитив, а такі як я йому заважають це робити "своєю агресією». А він же думав, що війна людей чомусь навчить!

Найприкріше, що ніхто в маршрутці так і не зрозумів, що сталося. Мені пропонували «пересісти і не дратувати водія, бо йому ж іще день людей возити», заспокоювали водія, щоб «не звертав на неї уваги», і взагалі: «треба ці сидіння біля водія відгородити, бо сідають різні, псують настрій водію». При тому, що пів дороги він їхав, сперечаючись зі мною, а не дивився на дорогу (винна в цьому, знову ж таки, за їхньою логікою, я)», - розповіла Позняк.

Нагадаємо, що у Україні заборонили водіям маршруток вмикати музику. Так, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає заборону вмикати музику в автобусах та маршрутках. У таксі та автобусах, які здійснюють нерегулярні перевезення дозволено вмикати музику на салон за згоди усіх пасажирів.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді