Привласнювали внески для хворих дітей: у Києві викрито псевдоволонтерів

22:45, 27 липня 2022
Усі зібрані пожертви шахраї витрачали на власні потреби.
Привласнювали внески для хворих дітей: у Києві викрито псевдоволонтерів
Фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Столична поліція викрила групу псевдоволонтерів, які організували мережу кол-центрів та під приводом збору грошей для допомоги хворим дітям, привласнювали благодійні внески. Про це йдеться у пресслужбі ГУ Нацполіції Києва.

 «Троє зловмисників організували мережу кол-центрів, звідки диспетчери телефонували громадянам та просили матеріальну допомогу... Учасники злочинної групи зареєстрували благодійні організації та створили інтернет-сайти з інформацією про збір грошей на лікування дітей», - ідеться у повідомленні столичної поліції.

За словами начальника главку Івана Вигівського, зловмисники набрали так званих операторів, які телефонували громадянам і закликали зробити благодійні внески, а для перерахування готівки називали реквізити фейкових благодійних організацій.

«Усі зібрані пожертви шахраї витрачали на власні потреби. Ми ліквідували три кол-центри та п’ять орендованих приміщень, звідки зловмисники здійснювали свої шахрайські дії», - повідомив начальник поліції Києва.

Під час обшуків столичні правоохоронці вилучили у шахраїв понад 600 тисяч гривень, 2 400 євро, $900, 124 мобільні телефони, 15 ноутбуків, банківські картки, флеш-накопичувачі та чорнові записи.

Псевдоволонтерами виявились троє жителів столиці - двоє чоловіків, 1985 та 1988 р. н., та жінка, 1991 р. н.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, правоохоронці готують підозру фігурантам та клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області