Управління соцзахисту відмовило жінці у призначенні допомоги: що вирішив суд

13:05, 3 серпня 2022
Суд визнав протиправними ці дії.
Управління соцзахисту відмовило жінці у призначенні допомоги: що вирішив суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним, скасував рішення Управління соціального захисту районної державної адміністрації та зобов’язав призначити мешканці Прикарпаття державну соціальну допомогу для малозабезпеченої сім’ї. Про це повідомляє пресслужба суду.

У матеріалах справи повідомляється, що позивачці відмовили у розгляді заяви про надання допомоги через внесення не у повному обсязі відомостей про членів малозабезпеченої сім`ї, а саме у зв`язку з відсутністю відомостей про реєстраційні номери облікових карток платників податків (далі - РНОКПП) неповнолітніх дітей.

Позивач зазначає, що не бажає отримувати РНОКПП на малолітніх дітей через релігійні переконання.

У рішенні суду зазначається:

«За загальним правилом у декларації про доходи та майновий стан заявник повинен зазначити РНОКПП заявника та членів сім`ї, але крім тих осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття РНОКПП, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті. Діти позивача, зважаючи на їх вік (до 14 років), є малолітніми та не мають паспорта громадянина України, що унеможливлює проставлення відповідної відмітки про відмову у присвоєнні ідентифікаційного номера».

На думку суду, не зазначення позивачкою у декларації реєстраційних номерів облікової картки платника податків своїх малолітніх дітей, не може бути підставою для відмови у призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім`ї.

Рішення суду набрало законної сили.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області