Війна забрала життя понад 1000 мирних мешканців Харківщини – прокуратура

20:46, 7 серпня 2022
Наймолодший загиблий від дій агресора — 5-місячний малюк.
Війна забрала життя понад 1000 мирних мешканців Харківщини – прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На сьогоднішній день правоохоронцями розслідується майже три з половиною тисячі злочинів, пов’язаних з порушенням законів та звичаїв війни.

Про це 7 серпня на зустрічі із депутатом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина від Вільної демократичної партії Маркусом Фабером та народними депутатами України від політичної партії «Слуга Народу» Вікторією Кінзбурською та Олександром Бакумовим повідомив очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

«Держава-агресор тероризує та вбиває мирних мешканців. Я маю констатувати, що на території Харкова та області вже загинуло понад 1000 цивільних осіб, поранено — вдвічі більше. Серед вбитих — 50 дітей. Наймолодший загиблий від дій агресора — 5-місячний малюк», - повідомив Фільчаков.

За його словами, російська армія кожного дня запускає по Харківщині десятки ракет та обстрілює населені пункти з артилерії.

«Вже повністю або частково зруйновано понад 7 тисяч об’єктів у місті та області, 2800 багатоповерхівок, майже 1800 житлових будинків, понад пів тисячі закладів освіти та півтори сотні лікарень», - наголосив очільник обласної прокуратури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва