Супутник від українців для ЗСУ: які переваги дає ICEYE

17:05, 19 серпня 2022
Придбаний Україною супутник дає можливість спостерігати театр воєнних дій на тактичному та оперативному рівнях вдень та вночі.
Супутник від українців для ЗСУ: які переваги дає ICEYE
Фото: inventure.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», 600 млн грн, які українці збирали на три дрони Bayraktar TB2, пішли на оренду супутника компанії ICEYE для розвідувальної діяльності ЗСУ.

Як повідомляється на сайті компанії, більшість Землі майже завжди закрита хмарами або знаходиться в темряві. На відміну від традиційних супутників, невеликі апарати ICEYE з радіолокаційними зображеннями можуть робити знімки з високою роздільною здатністю вдень і вночі, а також у будь-яку погоду, враховуючи хмарність, передає «Фокус».

«Іншими словами, вони можуть збирати зображення та дані з будь-якої частини Землі кілька разів на день з необхідною надійністю для ухвалення важливих рішень», — уточнюється в пресрелізі.

Розширення знімків із супутника ICEYE — до 25 сантиметрів на піксель. Наприклад, знімки від Maxar — це 50 чи 30 сантиметрів на піксель.

Військовий аналітик, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін у себе в Telegram-каналі порівнює ICEYE із нещодавно запущеним іранським супутником, збудованим у РФ. Останній, за різними даними, має лише від 1,1 до 2,5 метра на піксель. За найоптимістичнішими прогнозами, можливо, до 70 сантиметрів на піксель.

«Це дозволяє спостерігати театр військових дій тільки на оперативному та стратегічних рівнях і не за будь-якої погоди», — уточнює Левін.

Придбаний Україною супутник, зі свого боку, дає можливість спостерігати театр воєнних дій на тактичному та оперативному рівнях вдень та вночі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду