Зв’язували, забирали телефони, не давали бачитися з рідними: закарпатці насильно утримували людей у незаконному реабілітаційному центрі

21:44, 26 серпня 2022
У цьому центрі знаходилися люди, які страждають від алкогольної чи наркотичної залежностей.
Зв’язували, забирали телефони, не давали бачитися з рідними: закарпатці насильно утримували людей у незаконному реабілітаційному центрі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Ужгороді трьох людей судитимуть за організацію незаконного реабілітаційного центру, де протиправно утримували людей. Під час обшуків установи правоохоронці виявили там зв’язаного чоловіка в непритомному стані. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

"Закарпатці організували в Ужгороді так званий реабілітаційний центр для осіб, які страждають від алкогольної чи наркотичної залежностей. При цьому заклад, що діяв понад два роки, не був зареєстрований належним чином і не мав необхідної ліцензії на надання відповідних послуг", — йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, вартість перебування у центрі за місяць складала 10-15 тисяч гривень, які платили родичі людей.

"Під приводом лікування осіб незаконно утримували в орендованому будинку. Він перебував під постійною охороною, і "пацієнти" були позбавлені можливості вийти за межі домоволодіння, користуватися мобільними телефонами та бачитися з рідними. У разі спротиву до них застосували різного виду покарання, тиск, зв’язували та вводили медичні препарати", — повідомили у прокуратурі Закарпаття.

Під час обшуків закладу правоохоронці виявили там зв’язаного чоловіка в непритомному стані, для допомоги якому викликали медиків і його госпіталізували.

На час досудового слідства підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду