За $500 000 обіцяли «вирішити питання» в прокуратурі: двох осіб судитимуть за спробу шахрайства

12:18, 8 вересня 2022
За пів мільйона доларів обвинувачені пообіцяли представнику іноземної компанії сприяти в активізації розслідування у кримінальному провадженні.
За $500 000 обіцяли «вирішити питання» в прокуратурі: двох осіб судитимуть за спробу шахрайства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Двох осіб, які за пів мільойона доларів обіцяли «вирішити питання» в прокуратурі, судитимуть за спробу шахрайства. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які шляхом обману намагались заволодіти грошовими коштами громадянина (ч. 3 ст. 15, ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені за 500 тис. доларів пообіцяли представнику іноземної компанії сприяти в активізації розслідування у кримінальному провадженні, у якому ця компанія є потерпілою, а також відшкодувати завдані збитки та притягнути винних до відповідальності. При цьому вони запевнили її представника нібито про наявність особистих зв’язків з керівництвом Офісу Генерального прокурора, що не відповідало дійсності.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ. Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді