Несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ: повідомлено про підозру мешканцю Миколаївщини

20:40, 13 вересня 2022
«У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільний телефон з листуванням і розмовами з представником спецслужби РФ, зміст яких підтверджує збір та передачу зазначених даних», - сказано у повідомленні ОГП.
Несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ: повідомлено про підозру мешканцю Миколаївщини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю міста Миколаєва у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, підозрюваний збирав інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України, озброєння і боєприпасів на території Миколаєва. Через телеграм-канал чоловік відправляв зібрану інформацію представнику спецслужби РФ. Отримані дані окупанти використовували для наведення та коригування ракетних ударів по позиціях українських військових у місті.

У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільний телефон з листуванням і розмовами з представником спецслужби РФ, зміст яких підтверджує збір та передачу зазначених даних», - сказано у повідомленні ОГП.

Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Також ми писали, що ДБР затримало співробітника СБУ, який до травня 2022 року очолював одне з регіональних управлінь Служби: ВІДЕО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді