Закликав до зміни меж території України: в Києві викрили прихильника «руського миру»

15:54, 14 вересня 2022
Чоловіка підозрюють у виправдовуванні російської військової агресії.
Закликав до зміни меж території України: в Києві викрили прихильника «руського миру»
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві викрили чоловіка, якого підозрюють у виправдовуванні російської військової агресії. Крім того, місцевий мешканець закликав до зміни меж території України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний у квітні-червні 2022 року створив та адміністрував у соціальних мережах акаунти. На цих сторінках він публікував матеріали, що виправдовують збройну агресію РФ проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України", – розповіли в прокуратурі.

У прихильника "руського миру" провели обшуки, під час яких було підтверджено факт поширення ним антиукраїнських матеріалів. Крім того, правоохоронці отримали доступ до його облікових записів, з яких здійснювалося адміністрування цих ресурсів.

За фактами виправдовування російської військової агресії та закликів до зміни меж території України відкрито кримінальні провадження, а киянину повідомили про підозру.

ОНОВЛЕНО: За даними СБУ, було встановлено, що мережу антиукраїнських анонімних вебресурсів створив 40-річний безробітній мешканець столиці, який з початком збройної агресії рф проти України агітував співвітчизників у соціальних мережах отримувати російське громадянство.

"Зловмисник публікував статті російських політологів, які, зокрема, є членами провладних партій країни-агресора, поширював дезінформацію про існування в нашій державі “біолабораторій”, розміщував на своїх сторінках у соціальних мережах популістські вірші про Путіна", – передають в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч.2 ст. 110 “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” та ч.2 ст. 436-2 “Виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України” Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ми писали, що на Харківщині ЗСУ затримали голову села, який співпрацював з росіянами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді