Справа «Стіни» Яценюка: з деяких підозрюваних зняли частину обвинувачень

22:13, 14 вересня 2022
Провадження в частині обвинувачення цих же фігурантів за вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння коштами з державного бюджету України в сумі понад 16 млн грн - буде предметом подальшого судового розгляду.
Справа «Стіни» Яценюка: з деяких підозрюваних зняли частину обвинувачень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 14 вересня, у Вищому антикорупційному суді завершилось підготовче судове засідання у справі щодо ймовірного заволодіння понад 16 млн грн із державного бюджету, призначених на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону.

Колегія суддів ВАКС встановила, що обвинувальний акт відповідає вимогам кримінального процесуального закону.

Крім цього щодо трьох із п’яти фігурантів було закрито кримінальне провадження в частині їх обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину – внесення до офіційних документів завідомо неправдивих даних у зв’язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Водночас провадження в частині обвинувачення цих же фігурантів за вчинення особливо тяжкого злочину – заволодіння коштами з державного бюджету України в сумі понад 16 млн грн - буде предметом подальшого судового розгляду.

Як повідомляє «УП» з посиланням на свої джерела, 5 фігурантів цього провадження це - В’ячеслав Майданович (старший офіцер виробничо-технічного відділення першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ), В’ячеслав Бондар, Олександр Кашуба, Володимир Палка та Олександр Хвіщук.

Тепер у цьому провадженні суд переходить до розгляду справи по суті.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області