Полковнику Росгвардії повідомили про підозру у ​жорстокому поводженні з військовополоненими на Херсонщині

21:15, 21 вересня 2022
У квітні 2022 року за його вказівкою окупанти застосували фізичні та психологічні тортури до двох затриманих місцевих мешканців, щоб отримати від них інформацію щодо причетності до ЗСУ, місць знаходження українських захисників та сил оборони.
Полковнику Росгвардії повідомили про підозру у ​жорстокому поводженні з військовополоненими на Херсонщині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Повідомлено про підозру заступнику начальника управління Федеральної служби військ Національної гвардії РФ по Ростовській області полковнику поліції, який з березня 2022 року на території тимчасово окупованої Херсонщини здійснює керівництво військовослужбовцями Росгвардії та представниками незаконних збройних формувань РФ. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За даними слідства, у квітні 2022 року за його вказівкою окупанти застосували фізичні та психологічні тортури до двох затриманих місцевих мешканців, щоб отримати від них інформацію щодо причетності до ЗСУ, місць знаходження українських захисників та сил оборони.

Декілька днів чоловіків утримували в захопленій адмінбудівлі ГУ НП в Херсонській області, а також у місцевому слідчому ізоляторі, де систематично били кийками, погрожували розправою та застосовували електричний струм.

При цьому російські військові намагалися схилити полонених до співпраці, пропонуючи їм посади в псевдоправоохоронних органах.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури полковнику Росгвардії заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими.

Раніше ми писали, що повідомлено про підозру командиру спецзагону швидкого реагування "Ахмат", який керував військовою операцією із захоплення території Луганщини. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси