Обмін Медведчука не вплине на розгляд його справи, — СБУ

09:30, 22 вересня 2022
Під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та добули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо в контррозвідувальних заходах, — в.о. голови СБУ Василь Малюк.
Обмін Медведчука не вплине на розгляд його справи, — СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Обмін Віктора Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду справ у суді. Про це заявив в.о. голови СБУ Василь Малюк, його цитує пресслужба СБУ.

"Медведчук – це не просто кум Путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та добули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо в контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають удома", – зазначив Малюк.

Він наголосив, що обмін Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді.

"Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Адже в такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого", – зазначив він.

Малюк додав, що проведення обміну стало можливим завдяки змінам до чинного законодавства, які врегулювали відповідні правові механізми. Координаційний штаб із поводження з військовополоненими ухвалив рішення про обмін і сам Медведчук також дав згоду на це. Суд задовольнив відповідне клопотання прокурора.

В.о. голови СБУ також нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії загалом відбулося 20 таких звільнень.

Нагадаємо, що Україна і РФ провели обмін полоненимиУкраїнська сторона повернула з полону захисників Маріуполя, зокрема бійців «Азова».

200 наших героїв обміняли на Віктора Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству.

Опубліковано повний список 215 захисників України, звільнених з полону.

Президент Зеленський наголосив, що цей обмін важливий ще тому, що кількох бійців ЗСУ, українських та іноземних громадян окупанти засудили до страти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді