Жорстоке поводження з населенням: судитимуть офіцера «миротворчої» бригади РФ

23:05, 22 вересня 2022
Він разом з іншими військовими РФ взяв у полон мирних людей, бив їх, вимагав надати інформацію стосовно мешканців села, які підтримують Україну, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони.
Жорстоке поводження з населенням: судитимуть офіцера «миротворчої» бригади РФ
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта - командира мотострілецької роти 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням. Про це повідолмяє Офіс Генпрокурора. 

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Мокрець, разом з іншими російськими військовими взяли у полон двох мирних мешканців, які не мали зброї та не брали участі у бойових діях.

Під час незаконного допиту він принижував полонених та вимагав надати інформацію стосовно проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Окупант бив потерпілих, вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками. За його наказом полонених роздягали та продовжували бити, змусили спуститися до підвалу.

Також в березні 2022 року в с. Заворичі Броварського району разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків він проводив незаконний допит місцевого мешканця. На виконання його наказу окупанти відкрили вогонь по громадянину, який повз проїжджав на скутері, поранивши його.

Раніше ми писали, що полковнику Росгвардії повідомили про підозру у ​жорстокому поводженні з військовополоненими на Херсонщині.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд