СБУ затримала російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе по Одещині

12:08, 27 вересня 2022
Місцевий мешканець збирав і передавав ворогу інформацію про Сили оборони України на півдні.
СБУ затримала російського агента, який наводив удари дронів-камікадзе по Одещині
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України затримала російського агента, який «наводив» удари дронів-камікадзе на півдні Одещини. Про це повідомляє СБУ. 

Він розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні, збираючи інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки.

Крім цього, він встановлював точні координати блок-постів і об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання.

Ці дані ворог планував використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами та дронами-камікадзе.

За даними слідства, зрадником є мешканець міста Рені, якого завербували спецслужби РФ після початку повномасштабного вторгнення.

Він передавав окупантам розвіддані через анонімний Телеграм-канал, у вигляді «фотозвіту» та позначок на електронній карті з детальним описом «спостережень».

Зловмисника затримали на спробі передачі закритих відомостей до РФ. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру.

Зазначимо, що Одеська область четверту добу поспіль потерпає від атак окупантів дронами-камікадзе. 

23 вересня російські військові атакували Одесу дронами-камікадзе.  Як повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, внаслідок ворожої атаки постраждали житлові будинки. Два дрони зруйнували адмінбудівлю у припортовій зоні. Спочатку повідомлялося про одного загиблого, але потім стало відомо, що загинуло двоє людей, ще двоє отримали травми.

Потім Одесу знов атаковано ворожими дронами-камікадзе. Один дрон збитий силами протиповітряної оборони. 

Також в ніч на 26 вересня один ворожий дрон був знищений силами протиповітряної оборони, ще два - влучили в об'єкт військової інфраструктури. У результаті спалахнула масштабна пожежа і сталася детонація боєприпасів. Цивільне населення поруч із військовим об'єктом евакуювали.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді