З метою уникнення планових відключень маємо досягти зменшення споживання електроенергії ввечері по Україні на 25%, — Шмигаль

20:15, 12 жовтня 2022
Прем'єр звернувся до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади.
З метою уникнення планових відключень маємо досягти зменшення споживання електроенергії ввечері по Україні на 25%, — Шмигаль
Зображення від rawpixel.com на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до громадян та бізнесу із закликом зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00 задля стабілізації енергосистеми, яка постраждала внаслідок російських ракетних обстрілів. Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах», — зазначив очільник Уряду.

Водночас із метою уникнення планових відключень, як наголосив Прем’єр-міністр, необхідно досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%.

«Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення», — сказав Денис Шмигаль.

Також ми писали, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 12 жовтня закликав українців ретеально готуватися до зими.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва