В Україні подешевшали картопля, капуста, столовий буряк та яблука: в Мінагрополітики розповіли, яка ситуація з цінами

07:19, 26 жовтня 2022
Сергій Гвоздь розповів, на що спостерігається зменшення ціни.
В Україні подешевшали картопля, капуста, столовий буряк та яблука: в Мінагрополітики розповіли, яка ситуація з цінами
Зображення від Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні подешевшали картопля, капуста, столовий буряк та яблука. Зокрема, очікується зниження ціни до 7-9 грн за кілограм. Про це в ефірі «Суспільне Новини» заявив завідувач сектору овочівництва та картоплярства управління землеробства та рослинництва Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Сергій Гвоздь, повідомляє Мінагрополітики.

В Мінагрополітики зауважують, що станом на 25.10.2022 року вже зібрано 119 376,1 тис. ц картоплі всіма категоріями господарств, що становить 73% до орієнтованого прогнозованого валу в розмірі 165 528 тис. ц.

Як зазначається, для українського ринку картоплі характерна висока частка виробництва у домогосподарствах населення. Люди на своїх присадибних ділянках вирощують картоплю для задоволення власних потреб. Частка такого виробництва становить 98%. І лише 2% виробництва картоплі займають фермерські та промислові підприємства, які потім реалізують цю продукцію.

«Ми спостерігаємо суттєве зниження ціни на картоплю. Адже закінчується збирання урожаю. Цього року засаджені площі зменшились на 36% порівняно з минулим. Але з урахуванням норм споживання, у нас достатня кількість цього продукту, яка повністю задовольняє внутрішнє споживання та продовольчу безпеку. Дефіциту картоплі не буде», - зазначив Сергій Гвоздь.

За словами Сергія Гвоздя, також спостерігається зменшення ціни на такі овочі: капуста – на 12,2% (до 17,34 грн/кг), буряк – на 5,0% (до 17,77 грн/кг), картопля – на 3,8% (до 10,78 грн/кг).

Також за його словами, на 6,4% (до 15,00 грн/кг) подешевшали яблука.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва