Сержанту Міноборони РФ повідомлено про підозру в катуваннях колишніх учасників АТО на Київщині

21:16, 28 листопада 2022
За даними слідства, підозрюваний під час тимчасової окупації села Катюжанка незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО.
Сержанту Міноборони РФ повідомлено про підозру в катуваннях колишніх учасників АТО на Київщині
Фото: Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури встановлено та повідомлено про підозру сержанту 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Міноборони РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За даними слідства, підозрюваний у лютому – березні 2022 року під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району проводив обшуки будівель в населеному пункті. Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків – колишніх учасників АТО. Він погрожував їм вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ. Також його цікавило місце перебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян.

Військовослужбовець РФ змусив чоловіків спуститися до підвалу місцевої школи, на території якої розташовувалось приміщення для катування затриманих людей. Там впродовж декількох днів продовжувався незаконний допит потерпілих з метою одержання інформації. Їм погрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і воду.

Раніше ми писали, що полковнику Росгвардії повідомили про підозру у ​жорстокому поводженні з військовополоненими на Херсонщині.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду