На набережній в центрі Києва з’явиться новий парк

22:00, 17 січня 2023
На території парку розташован пам’ятник на честь заснування м. Києва – човен з братами Києм, Щеком, Хоривом та їх сестрою Либідь
На набережній в центрі Києва з’явиться новий парк
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА) погодило заповідання «Наводницького парку». Про це повідомили в Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ).

За даними організації, Управління екології та природних ресурсів КМДА погодило у Печерського комунального підприємства з Управління зеленими насадженнями заповідання «Наводницького парку».

Щоб захистити парк від забудовників, екологи пропонують створити тут парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва. Офіційно цей парк створили за рішенням виконкому Київської міської ради ще у 1972 році, проте в сучасних умовах цей статус забезпечити охорону цього масиву не в стані.

«Рішенням Київради № 14 від 17.02.1994 року парк був зарезервований для заповідання, але він так і не був заповіданий. На території парку розташован пам’ятник на честь заснування м. Києва – човен з братами Києм, Щеком, Хоривом та їх сестрою Либіддю», — зазначили в КЕКЦ.

Фахівці організації висловили сподівання, що «Наводницький парк» в центрі Києва скоро буде взятий під охорону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду