Не буває нейтральності, коли триває війна: Зеленський запросив голову МОК до Бахмута

09:07, 28 січня 2023
Зеленський нагадав, що українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких і свободу нашого народу від російської агресії, а ворожі удари забрали життя сотень українців та українок, які могли збагатити світовий спорт своїм талантом.
Не буває нейтральності, коли триває війна: Зеленський запросив голову МОК до Бахмута
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні оголосив про початок "марафону чесності", мета якого – очистити керівництво міжнародних олімпійських структур "від лицемірства й намагань витягнути у світовий спорт представників держави-терориста".

"Не можна не бути розчарованим заявами чинного очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Я неодноразово з ним говорив. І так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів у міжнародні змагання. Не буває нейтральності, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранії пробують використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів", – заявив Зеленський.

Будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю, наголосив він.

"Я не хочу розбиратися в тому, що саме стало мотивом для пана Баха, щоб просувати таку ініціативу. Але ми зробимо все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях, і тим паче – у паризькій Олімпіаді. Українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких і свободу нашого народу від російської агресії. Російські удари забрали життя сотень українців та українок, які могли збагатити світовий спорт своїм талантом. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", – продовжив Зеленський.

"До речі, запрошую пана Баха в Бахмут. Щоб він побачив на власні очі, що нейтральності не існує", – додав Президент. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області