Заробив на гуманітарній допомозі 2,5 млн грн: судитимуть волонтера

07:21, 8 лютого 2023
За скоєне йому може загрожувати до семи років позбавлення волі.
Заробив на гуманітарній допомозі 2,5 млн грн: судитимуть волонтера
Фото: ternopilcity.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що викрили волонтера благодійного фонду під час спроби продажу партії гуманітарної допомоги.

Як встановили правоохоронці, член благодійного фонду налагодив отримання гуманітарної допомоги з-за кордону, яка мала передаватися ЗСУ та потерпілим від збройної агресії рф, зокрема постачалися засоби індивідуальної гігієни.

«Ринкова вартість отриманої допомоги становить майже 2,5 млн грн.

У січні чоловіка було викрито на спробі продажу гуманітарної допомоги. Тоді  вилучили майже 60 тисяч шматків мила гуманітарної допомоги та 17000 доларів США.

Наразі досудове розслідування  у справі завершено. Обвинувальний акт за погодженням з Ужгородською окружною прокуратурою стосовно волонтера благодійного фонду скеровано до суду. Йому інкримінують незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України)», — сказано у повідомленні.

За такі дії обвинуваченому загрожує покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що волонтеру, який продавав гуманітарну допомогу, повідомлено про підозру.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва