НКРЕКП підвищила тарифи для 6 обленерго, які працюють в зоні бойових дій

19:27, 15 лютого 2023
Підвищення відбудеться в два етапи: перший – з 1 квітня, другий - з 1 липня до 31 грудня.
НКРЕКП підвищила тарифи для 6 обленерго, які працюють в зоні бойових дій
Фото: Українські новини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підвищила тарифи на розподіл електроенергії протягом 2023 року для шести операторів системи розподілу (обленерго), які працюють у зоні бойових дій. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 14 лютого, передає Укрінформ.

Таким чином, тарифи на розподіл електроенергії підвищаться для АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», ПАТ «Запоріжжяобленерго», АТ «Херсонобленерго», ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» та ДП «Регіональні мережі». Їх підвищення відбудеться в два етапи: перший – з 1 квітня, другий - з 1 липня до 31 грудня.

При встановленні нових тарифів регулятор переглянув витрати: на оплату праці, на послуги оператора системи передачі, на послуги з диспетчерського управління та витрати, пов'язані із закупівлею електроенергії.

Відповідно до рішення регулятора із 1 липня тарифи для шести обленерго збільшаться порівняно з чинними більш як на 50% за першим класом напруги та більш як на 35% – за другим класом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області