Постачання неякісних продуктів для військових на понад 9 млн грн: повідомлено про підозру підприємцю

15:15, 1 березня 2023
Відповідно до лабораторних досліджень поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ, є небезпечними для споживання.
Постачання неякісних продуктів для військових на понад 9 млн грн: повідомлено про підозру підприємцю
Фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва за результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру керівнику підприємства у привласненні коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідством встановлено, що після початку збройної агресії рф проти України, між суб’єктом господарювання та військовою частиною Національної гвардії України укладено договори на закупівлю консервів тушкованої свинини, а також консервів гречаної та перлової каш зі свининою.

«Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики цих продуктів не відповідають вимогам ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передав військовій частині Національної гвардії України недоброякісний товар на загальну суму понад 9,1 млн. грн.

Відповідно до лабораторних досліджень поставлені консерви не відповідають вимогам ДСТУ, є небезпечними для споживання та можуть спричинити шкідливий вплив на здоров’я людини», — йдеться у повідомленні.

З урахування отриманих доказів прокуратурою повідомлено про підозру підприємцю у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідство триває. Прокуратура продовжує вживати заходи до встановлення всіх осіб, причетних до постачання неякісних продуктів харчування військовослужбовцям.

«Раніше окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно зловмисників, які поставили військовослужбовцям Державної прикордонної служби України м’ясопродукцію, яка не відповідає вимогам ДСТУ», — зазначили у прокуратурі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду