Навіщо від артистів вимагають додаткові документи для виїзду за кордон: пояснення Мінкульту

08:19, 13 березня 2023
Тепер при оформленні документів на виїзд за кордон чоловіки-артисти повинні надати приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.
Навіщо від артистів вимагають додаткові документи для виїзду за кордон: пояснення Мінкульту
Фото: 24 канал
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські артисти, які планують виїзд за кордон, повинні надати документи, які підтверджують їх перебування на військовому обліку. Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко, передає Укрінформ.

За її словами, тепер при оформленні документів на виїзд за кордон чоловіки-артисти повинні надати приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, згідно з законодавством. Це стало обов'язковим у зв'язку з тим, що деякі особи намагалися уникнути призову до Збройних Сил України.

«Те, що ми зараз додали ці документи до вимог на виїзд, є для нас лише додатковими гарантіями, що людина свідома військового обліку, що вона свідомо просить надати їй можливість виїхати на деякий час задля участі в мистецькому заході, але вона повернеться, тому що в неї є обов’язок перед своєю країною», - сказала вона.

Варто зауважити, що МКІП надає артистам лише «лист сприяння» на тимчасовий виїзд за кордон. Остаточне рішення щодо дозволу на виїзд ухвалюють прикордонники під час перевірки.

Міністерство інформує осіб, які планують виїхати за кордон, про перелік необхідних документів у листі-роз'ясненні. За словами Григоренко, міністерство не надає відмов, а лише роз'яснення щодо документів, які необхідно надати для розгляду заявок.

Раніше ми писали, що представники України на Євробаченні TVORCHI поскаржилися на проблеми з виїздом за кордон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду