У Києві приберуть частину блокпостів, а деякі переведуть у «сплячий» режим, — КМВА

13:10, 14 березня 2023
Повідомляється, що пряма загроза бойових дій в Києві зведена до мінімальної.
У Києві приберуть частину блокпостів, а деякі переведуть у «сплячий» режим, — КМВА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві збираються прибрати частину блокпостів, побудований після початку повномасштабної війни росії проти України, а деякі з них будуть модернізовані. Про це повідомляє пресслужба КМВА.

Зазначається, що сьогодні ці оборонні конструкції розташовані в усіх районах столиці.  Вони обладнані бетонними блоками, мішками з піском, окопами, бліндажами. Все це виконує насамперед захисну функцію. Наразі загроза повернення бойових дій до Києва зведена до мінімальної, зазначають у військовій адміністрації.

Тож влада міста прийняла рішення удосконалити чинну оборонну систему.

"Деякі блокпости та інженерні споруди залишаться функціонувати; частина інженерних загороджень перейде в "сплячий" режим; інші інженерні загородження будуть повністю демонтовані", - повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

Ті інженерні споруди, які повинні й далі залишатися, модернізують, додав він: непридатні бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки замінять на нові, бліндажі укріплять, а окопи упорядкують.

Деяку частину укріплень переведуть в "сплячий режим". 

"Такі блокпости приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском, протитанкові їжаки тощо залишать у визначених місцях. Щоб у разі виникнення загрози для столиці, оперативно повернути систему таких інженерних загороджень у бойових режим в найкоротший час", - розповів Попко.

Демонтують ті блокпости, в яких наразі немає потреби. В таких місцях з дорожніх частин приберуть бетонні блоки, мішки з піском і протитанкові їжаки - їх вивезуть, окопи засиплють, а бліндажі демонтують.

"Впровадження такого системного рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців. Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом. Але прошу нікого не забувати – війна в Україні триває! Повністю воєнну загрозу з північного напрямку ніхто не знімав. Крім того, є й інші безпекові завдання, які мають виконуватися в столиці воюючої країни", - наголосив Попко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду