Які перевірки має право проводити Держпраці під час воєнного стану

19:09, 16 березня 2023
У період дії воєнного стану Держпраці може проводити перевірки в частині додержання вимог Закону про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану, а також з питань виявлення неоформлених трудових відносин.
Які перевірки має право проводити Держпраці під час воєнного стану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Східне міжрегіональне управління роз’яснило, які перевірки має право проводити Держпраці під час війни.

Так, до Міжрегіонального управління звернулася директорка ТОВ з Донеччини з питанням щодо проведення перевірок з питань додержання законодавства про працю під час воєнного стану.

У період дії воєнного стану Державна служба України з питань праці та її територіальні органи можуть здійснювати заходи державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю юридичними особами незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання та фізичними особами, які використовують найману працю, в частині додержання вимог Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», а також з питань виявлення неоформлених трудових відносин та законності припинення трудових договорів.

Позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюються у порядку, встановленому Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області