Напередодні вторгнення літак «Мрія» мали відправити в Німеччину, але екіпажу не дозволили відліт, — Bild

18:29, 17 березня 2023
Міжнародний аеропорт Лейпцига Галле ще за місяць перед початком повномасштабного вторгнення підготував місця для паркування літаків України.
Напередодні вторгнення літак «Мрія» мали відправити в Німеччину, але екіпажу не дозволили відліт, — Bild
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український літак АН-225 «Мрія» перед 24 лютого 2022 року мали відправити до аеропорту Лейпцига, однак за день до цього екіпажу не дозволили відліт. Про це пише німецьке видання Bild.

За інформацією видання, міжнародний аеропорт Лейпцига Галле ще за місяць перед початком повномасштабного вторгнення підготував місця для паркування літаків України.

Представник аеропорту Галле Уве Шухарт повідомив, що 21 лютого план евакуації було затверджено, розмови про відправлення літака велися ще за кілька тижнів до цього.

«Вже було відомо, що Лейпциг стане портом порятунку для «Мрії». Екіпаж і пілоти сиділи в повністю заправленому паливом вантажному судні ввечері напередодні початку війни, але, за словами капітана Дмитра Антонова, їм не дозволили злетіти за вказівкою вищого керівництва», - зазначили автори матеріалу.

«Для літака аеропорт Лейпциг/Галле став другою домівкою. З 2008 року він приземлявся тут 32 рази, частіше, ніж будь-де в Німеччині. У листопаді 2021 року літак доставив 3,5 мільйона швидких тестів від коронавірусу; востаннє він був у найбільшому аеропорту Саксонії 18 січня», - пише видання.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду