У ЗСУ розповіли, для чого росіянам потрібна Авдіївка

22:27, 19 березня 2023
Зазначається, що Авдіївка потрібна окупантам для того, щоб почати штурмові дії у районі Вугледара.
У ЗСУ розповіли, для чого росіянам потрібна Авдіївка
Фото: 24 канал
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Для російських окупаційних військ на Донбасі стратегічне значення має місто Авдіївка – воно їм необхідне для того, щоб почати штурмові дії у районі Вугледара. Про це заявив під час телемарафону керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

«На сьогоднішній день ворог продовжує активні дії, штурмувати Авдіївку та Мар’їнку. Для них стратегічною на даний момент є Авдіївка, щоб почати якісь штурмові дії у районі Вугледара. Там ворог уже обпікся не один раз. Їм критично треба оточити Авдіївку, і ворог це, власне кажучи, намагається робити вже упродовж двох тижнів», - зазначив Дмитрашківський.

Згідно зі словами Дмитрашківського, на напрямку Вугледара нині відчутним є спад активності росіян.

«Натомість ворог продовжує обстрілювати наші позиції. Учора за день він атакував 37 разів. Уночі противник спромігся на чотири штурми та 122 обстріли. За вчорашній день ворог втратив близько трьох рот особового складу, 15 одиниць танків та 9 одиниць БМП і іншої техніки у загальній кількості 46 одиниць», - сказав речник.

За його даними, уся ця техніка фактично була знищена у районі Спартака та Водяного - саме на цьому напрямку рф у суботу вела активні бойові дії.

Відповідаючи на запитання, наскільки спроби оточити Авдіївку виснажують ворога, він сказав, що росія зазнає серйозних втрат як особового складу, так і техніки.

«Стало відомо про те, що на сьогоднішній день там збирають особовий склад, відкликають хворих і направляють також у напрямок Вугледара. Поки що все без успіху. Є певні досягнення у нас. Іде позиційна боротьба – то ворог займе якусь позицію, то ми відіб’ємо і десь займемо позицію», - зазначив Дмитрашківський.

Нагадаємо, що плани ворога по окупації міста Бахмут провалюються.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді