Світ не мають обдурити «мирні пропозиції» Китаю, — Блінкен

21:45, 20 березня 2023
Держсекретар заявив, що США вітають будь-які дипломатичні кроки, спрямовані на «справедливий і міцний мир», але висловив сумніви в тому, що Китай захищає «суверенітет і територіальну цілісність» України.
Світ не мають обдурити «мирні пропозиції» Китаю, — Блінкен
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державний секретар США Ентоні Блінкен скептично прокоментував "мирні пропозиції" Китаю для вирішення повномасштабної війни в Україні, попередивши, що вони можуть бути "тактикою затягування часу", щоб допомогти росії.

Про це Блінкен сказав під час пресконференції, цитує агенція AFP.

"Світ не має обдурити будь-який тактичний крок росії із "замороження" війни на власних умовах, який підтримає Китай або будь-яка інша країна", – сказав державний секретар США.

Він додав, що США вітають будь-які дипломатичні кроки, спрямовані на "справедливий і міцний мир", але висловив сумніви в тому, що Китай захищає "суверенітет і територіальну цілісність" України.

"Будь-який план, який не ставить на перше місце цей важливий принцип, у найкращому разі є тактикою затягування часу або просто намагається сприяти несправедливому результату. Це не конструктивна дипломатія", – вважає Блінкен.

Як підкреслив державний секретар США, заклик до припинення вогню, який не передбачає виведення російських військ з території України, фактично означає підтримку визнання російських завоювань.

Окремо Блінкен підтримав позицію Президента Володимира Зеленського, який вимагає виведення російських військ із України.

"Якщо Китай відданий підтримці припинення війни на основі принципів Статуту ООН, як це передбачено в першому пункті його плану, він може взаємодіяти з Президентом Зеленським та Україною на цій основі і використовувати свій вплив, щоб змусити Москву відвести свої війська", – сказав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва