Чому в Києві поки не відключають опалення: відповідь КМДА

19:50, 27 березня 2023
Протягом цього тижня зберігатиметься достатньо прохолодна погода і вночі очікується мінус 2-3 градуси.
Чому в Києві поки не відключають опалення: відповідь КМДА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Київській міській державній адміністрації розповіли, чому в Києві поки не вимикають опалення.

Так, рішення про відключення опалення у Києві має прийматися максимально виважено та з урахуванням погодних умов та перспективи стабільного потепління. Про це розповіли у пресслужбі заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, передає «Вечірній Київ».

«Рішення про відключення опалення має прийматися максимально виважено та з урахуванням погодних умов та перспективи стабільного потепління. Бачимо, що протягом цього тижня зберігатиметься достатньо прохолодна погода і вночі очікується мінус 2-3 градуси», - повідомили у пресслужбі.

Зазначено також, що треба врахувати, що система теплопостачання міста Києва досить інертна і її не можна ввімкнути за один день після відключення. А будинки охолоджуються досить швидко.

«Тому ми орієнтуємось на погоду, щоб вимкнення опалення було синхронним потеплінню і мешканцям було комфортно. Особливо, коли мова йде про заклади соціальної сфери. Якщо ж вимкнути опалення, коли на вулиці прохолодно, люди догріватимуться електроприладами, що спричинить ризик аварійності та перевантаження в мережі», - пояснили у КМДА.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду