Масовані ракетні удари можуть залишитися в минулому, ворог намагатиметься зірвати контрнаступ, — розвідка

11:59, 30 березня 2023
У ГУР дали прогноз, по яких цілях в Україні окупанти можуть бити ракетами.
Масовані ракетні удари можуть залишитися в минулому, ворог намагатиметься зірвати контрнаступ, — розвідка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Головному управлінні розвідки вважають, що масованих ракетних ударів по Україні, які були восени та взимку, може більше не бути, оскільки росія провалила доведення енергетичної інфраструктури нашої держави до критичного стану. Про це заявив речник ГУР МО Андрій Юсов у інтерв'ю Gazeta.ua. 

Він каже, що тепер ворог намагатиметься зірвати контрнаступ ЗСУ та, ймовірно, битиме по військових об'єктах, а також по шляхах постачання зброї і усьому, що пов'язано з підготовкою до звільнення тимчасово захоплених міст.

Водночас для цивільного населення, як наголосив Юсов, загроза не зникне. Насамперед це пов'язане з тим, что у армії противника закінчуються запаси високоточної зброї. Від кількості, що була на початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, її залишилося близько 15%.

Крім того, окупанти у більшості випадків мають неточні розвідувальні дані. Тому, як наголосив представник української розвідки, далі найбільше страждатиме саме цивільна інфраструктура.

За словами Юсова, не варто сподіватися, що у російської армії закінчаться ракети. Окупанти мають ще тисячі ракет С-300, а також налагоджують виробництво "Калібрів", йдеться про десятки у місяць.

"Але компенсувати навіть те, що вони вже витратили, подібні обсяги не можуть. Від початку ракетного терору і проміжки між ударами, і кількість застосованих ракет – це вже зовсім інші показники, ніж ми бачили", – сказав речник ГУР.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков повідомив, коли ЗСУ планують контрнаступ. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва