Данія незабаром поставить Україні артилерійські установки Ceasar

20:40, 10 квітня 2023
Перші танки Leopard 1 від данської сторони прибудуть до літа.
Данія незабаром поставить Україні артилерійські установки Ceasar
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Данія планує поставити в Україну артилерійські установки Ceasar вже наступного місяця та перші танки Leopard 1 до літа. Разом з бойовими машинами в Україну прибудуть вже навчені за кордоном екіпажі. Про це повідомив в.о. міністра оборони Королівства Данія Троелса Лунда Поульсен на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим, пише Медіацентр Україна.

Загалом Данія має намір передати Україні майже 100 танків Leopard 1.

«Ми сподіваємося, що артилерійські системи Ceasar ми поставимо в Україну наступного місяця. Зараз вони знаходяться на тренувальних полігонах у Данії. Щодо танків Leopard 1. Ще два місяці тому Данія підписала угоду з Німеччиною. Сподіваємося, що ми почнемо постачання танків до літа. Забігаючи на пів року вперед, в Україну буде можливо поставити близько 100 танків Leopard 1. І зможемо обговорювати постачання Leopard 2, яких у Данії не дуже багато. Будемо розглядати інші можливі шляхи передачі», – зазначив Поульсен.

Данський політик також зазначив, що українських фахівців навчать обслуговувати та ремонтувати це озброєння перед тим, як воно прибуде до України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва