Нацбанк відтермінував на місяць повернення окремих тарифів на депозитарні послуги

12:41, 23 квітня 2023
НБУ відтермінував до 23 травня 2023 року застосування окремих тарифів на депозитарні послуги.
Нацбанк відтермінував на місяць повернення окремих тарифів на депозитарні послуги
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України повідомив, що відтермінував до 23 травня 2023 року застосування окремих тарифів на депозитарні послуги. А саме: 

  • тарифів із депозитарного обслуговування депозитарних установ;
  • тарифів на обслуговування операцій з єврооблігаціями, що проводяться на користь депонентів НБУ під час виконання ним функції депозитарної установи.

Зазначається, що Національний банк, як і раніше, закликає депозитарні установи зі свого боку мінімізувати або скасувати відповідні тарифи для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ з метою поширення інструментів, що сприяють збереженню стабільності державних фінансів під час повномасштабної війни.

«За оцінками НБУ, подальше відтермінування тарифів на наведені послуги підтримає державні фінанси України, зокрема завдяки збереженню сприятливих умов для залучення урядом фінансування на внутрішньому борговому ринку та зменшенню витрат під час управління державним боргом.

Цього разу Національний банк на місяць відтермінував застосування окремих тарифів з огляду на плани розглянути доцільність оновлення загальної лінійки тарифів, що, зокрема, може передбачати запровадження окремого пільгового підходу щодо тарифікації обслуговування військових ОВДП», - сказано у повідомленні НБУ.

Відтермінування окремих тарифів на депозитарні послуги затверджене постановою Правління Національного банку України від 22 квітня 2023 року № 55 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 серпня 2022 року № 173», що набирає чинності 24 квітня 2023 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області