Чоловік намагався незаконно ввезти в Україну валюти на 3,7 млн грн

20:00, 12 травня 2023
Чоловік хотів ввезти гроші без їх декларування.
Чоловік намагався незаконно ввезти в Україну валюти на 3,7 млн грн
Фото: customs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна митна служба України повідомила, що на кордоні з Угорщиною закарпатські митники виявили факт незаконного ввезення валютних цінностей на 3,7 млн грн

Інцидент трапився 11 травня на митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною.

У митниці зазначили, що повертаючись із Євросоюзу на автомобілі, 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор».

«Цим громадяни підтверджували правомірні наміри перетнути українсько-угорський кордон. Усно запевнили інспекторів, що переміщують виключно особисті речі.

Втім, у ході ретельної перевірки автомобіля митники виявили серед особистих речей подорожуючих 120 тис. доларів США, про які громадяни не повідомили під час усного опитування. До слова, згідно з вимогами митного законодавства, без декларування дозволяється переміщувати через кордон валютні цінності у сумі, еквівалентній 10 тисяч євро на одну особу.

Тож за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, що перевищує суму для обов’язкового письмового декларування, відносно водія буде складено протокол за ч. 1 ст. 471 Митного кодексу України.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

Незадекларована валюта, а це – 100 тис. доларів США, що за курсом НБУ складає близько 3,7 млн грн, підлягає тимчасовому вилученню», — йдеться у повідомленні ДМС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва