На Полтавщині викрито рейдерське захоплення заводу дитячого харчування: серед – підозрюваних адвокати, нотаріуси та «кримінальний авторитет»

13:51, 19 травня 2023
Зловмисники завдали власникам підприємств збитків на суму понад 250 млн гривень.
На Полтавщині викрито рейдерське захоплення заводу дитячого харчування: серед – підозрюваних адвокати, нотаріуси та «кримінальний авторитет»
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Полтавщині викрили схему рейдерського захоплення заводу дитячого харчування. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, до складу злочинної організації входило щонайменше 15 осіб – представники силового блоку, адвокати, нотаріуси та «кримінальний авторитет».

«За даними слідства, адвокат та власник медіахолдингу, використовуючи підконтрольні інформаційні ресурси як інструменти тиску та шантажу на бізнесменів і політиків, разом зі спільниками організували шахрайське заволодіння 100% статутного капіталу підприємства.

У липні 2022 року вони незаконно перереєстрували завод на підконтрольних осіб.

Для цього втрутилися в державні реєстри та виготовили підроблені документи», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Встановлено, що внаслідок цих незаконних дій власникам підприємства було завдано збитків на суму понад 250 млн гривень.

Наразі правоохоронці вже провели понад 30 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів і в офісних приміщеннях.

П’ятьом учасникам повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участь у ній, шахрайстві, протиправному заволодінні майном підприємства, підробленні та використанні підроблених документів, зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги і службовому підробленні.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та повідомлення про підозру іншим учасникам.

Відомо, що один із організаторів – власник медіахолдингу, неодноразово підозрювався у шахрайстві та здирництвах. Справа за останнім обвинуваченням проти нього наразі слухається в суді.

За даними ЗМІ, йдеться про Ігоря Мізраха, власника медіахолдингу «МХП», журналу «Persona TOP», шеф-редактора політичного журналу «Рейтинг».

Фото: gp.gov.ua

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки